25 Ekim 2009 Pazar

TOS TOS:)



Örgü oyuncak denemelerimden ikincisi işte bu tosbağa.İki sene önce çalıştığım okulda Teknoloji ve Tasarım dersine girmiştim o zaman çocuklara yaptırdığım örgü kaplumbağalara örnek olsun diye yaptığım kaplumbağa işte bu..Çocukların yaptıkları benimkinden daha güzel olmuş dimi?

4 yorum:

  1. Selamlar iadeyi ziyarete geldim,ne güzel örgüleriniz var,ellerinize sağlık.Blogunuzda hayırlı olsun.Sizin tostos'ta güzel olmuş,öğrencilerin ki de..

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldiniz:)teşekkür ederim,paylaşmak herşeye ayrı bir anlam katıyor..

    YanıtlaSil
  3. çok güzelmiş bu tosbağa. Yapılıp çocuklara hediye edilebilir. sayıları aklındaysa yazar mısın?

    YanıtlaSil
  4. yazarım tabi seve seve:tosbağanın sırtı ile başlıyoruz.3 zincir çekip sıkiğne ile dolduruyoruz.benim ipim kalın olduğu için çok çabuk büyümüştü.sonra diğer sıralarda göz kararı arada bir aynı deliğe iki sıkiğne yaparak artırarak devam ediyoruz.kaplumbağanın büyüklüğüne karar vererek bir kase formu veriyoruz.bu arada farklı renklerle sıraları örebiliriz.sırt kısmı bitince sıra karnını yapmaya geliyor.karnını yine sıkiğne ile örerek sırt için yaptığımız kasenin üstünü kapatacak bir daire olarak örüyoruz.kasenin içini pamuk,elyaf yada benim gibi artık iplerle dolduruyoruz ve karnı için ördüğümüz daireyi dikerek birleştiriyoruz.kafa ve ayaklar için yine sık iğne ile başlayarak istediğimiz formu vermek için artırmalar yapıyoruz.içlerini doldurup dikiyoruz.ayakları silindir şeklinde ,kafayı da küçük bir kase şeklinde örüp sonuna doğru boynu oluşturmak için biraz daraltıyoruz.
    umarım yardımcı olabilmişimdir:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))